Wie, Wat, Waar

Kort door de bocht:

Ellen Edens
Enschede

MA Pre- en Protohistorie van Noordwest Europa – Rijksuniversiteit Groningen
MSc Human Osteoarchaeology and Funerary Archaeology – Universiteit Leiden

Kennis van archeologie, fysische antropologie, GIS, CAD, fotografie

Werkervaring/projecten/scripties:
– digitaliseren van meerdere archeologische opgravingen & boorgegevens;

– digitaliseren oud onderzoek, waaronder Romeins Heerlen (scriptie Saxion Next) – kaartmateriaal van 1920 tot en met 2006;

– fysisch antropologisch onderzoek Oldenzaal, in combinatie met grafritueel onderzoek (masterscriptie over de “maiden crowns” / GIA Beste Masterscriptie 2017; nominatie W.A van Es-prijs 2017);

Hier is mijn CV te vinden (en te downloaden).

Disclaimer

Afbeeldingen op de homepage:
– GIS/CAD is een scan van een opgraving uit 1952 in Heerlen. Het gaat om de opgraving hoek Coriovallumstraat-Schoolstraat, wat door Bogaers is getekend. Het is verder een ROB scan, en de sporen zijn door mij gedigitaliseerd voor mijn HBO scriptie. De afbeelding is een collage van de scan en hoe ik het uiteindelijk heb gedigitaliseerd.
– Analoge fotografie: deze foto heb ik gemaakt met een Yashica A (Kodak TRI-X 400 120 film) bij een bezoek aan het Spoorwegmuseum in Boekelo.
– Schedel met groene vlek: één van de vele individuen uit Oldenzaal die begraven zijn met een maiden crown/doodskroon. Dit is vondstnummer 2009, een jong individu van tussen de 12 en 16 jaar. De grote groene vlek is het resultaat van geoxideerd koper, mogelijk door een onderdeel van een dergelijke kroon.